Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiska köttbullar med kokossås och basmatiris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är roligt att hitta nya smaker på våra vanliga köttbullar

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset enligt anvisning på paketet. Lägg 1 msk ströbröd och 1 msk vatten i en skål. Tillsätt färsen, 1 nypa spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och rulla dem i 1 dl mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg. Lägg tillbaka köttbullarna i en skål medan du gör såsen. Slå på 400 gram koksmjölk, ½ msk rödcurry, 1 msk honung och 1 ½ msk fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Slå såsen över köttbullarna. Hacka eller använd en mortel till jordnötterna. Servera köttbullarna tillsamman med ris och hackade jordnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.