Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine med kikärtor

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vegetarisk mat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att tvätta auberginer, sen skala dem i ränder alltså en svart rand och en vit rand. Skiva auberginer i stora bitar. Heta upp oljan i en stekpanna eller en gryta och fritera auberginerna så att de får brun färg.
  2. När de är klara lägg dem på en tallrik med en servett under för att suga upp olja.
  3. Skiva löken, dela vitlöken i mitten och hacka paprikan i stora bitar och stek allt i en stekpanna eller i en gryta.
  4. Nu lägg auberginerna tillsammans med löken, paprikan och vitlöken och lägg i kikärtorna. Salta och peppra efter smak. Nu antingen (koka tomaterna, skala och hacka dem) använder ni färska tomaterna eller tomatkross i burkar. Koka allt i en kvart, sedan är maten färdig.
  5. Vi i Libanon föredrar att äta denna maträtt kall från kylen, men man gör som man vill. Ps gott att med libabröd finns att köpa på Willy’s eller ICA. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.