Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine- och bulgurbollar med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra och smakrika bollar med hetta. Använd hirs istället för bulgur samt glutenfri spaghetti om du vill göra denna rätt glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna auberginen och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Den ska få färg och mjukna. Ta ut och låt svalna. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hacka lök och vitlök och bryn lätt i lite olja. Löken ska mjukna utan att få färg. Häll ner rostad aubergine och bulgur i en matberedare. Mixa hyfsat slätt. Skrapa ner i en skål. Blanda ner brynt lök, harissa, majsmjöl, salt och svartpeppar. Forma smeten till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
  4. Tomatsås: Hacka löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs mjuk i lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och harissan. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan i lättsaltat vatten.
  6. Servera pastan tillsammans med aubergine- och bulgurbollarna samt tomatsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.