Läckra och smakrika bollar med hetta.
Använd hirs istället för bulgur samt glutenfri spaghetti om du vill göra denna rätt glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tärna auberginen och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 minuter. Den ska få färg och mjukna. Ta ut och låt svalna. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och bryn lätt i lite olja. Löken ska mjukna utan att få färg. Häll ner rostad aubergine och bulgur i en matberedare. Mixa hyfsat slätt. Skrapa ner i en skål. Blanda ner brynt lök, harissa, majsmjöl, salt och svartpeppar. Forma smeten till bollar och stek dem gyllenbruna i olja.
- Tomatsås:
Hacka löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs mjuk i lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och harissan. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan i lättsaltat vatten.
- Servera pastan tillsammans med aubergine- och bulgurbollarna samt tomatsåsen.
Publicerat den
9 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar