God auberginegratäng med bönor som täcks med ett frasigt täcke. Självklart kan du riva över lite ost också om du känner för det.
Laktosfri och äggfri. Använd glutenfria brödsmulor för en glutenfri rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll av spadet från bönorna och skölj dem. Fördela i botten av en stor gratängform. Skiva auberginerna i 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla lätt med olivolja. Salta. Baka aubergineskivorna i ugnen i 10 minuter på varje sida.
- Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills löken mjuknar och blir lätt transparent. Häll på de krossade tomaterna, grädden och timjan. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sprid ut 1/3 av tomatsåsen över bönorna. Fördela hälften av aubergineskivorna över. Sprid ut ytterligare 1/3 av tomatsåsen och toppa med resterande aubergineskivor. Avsluta med den sista tomatsåsen och strö över brödsmulorna. Ringla över lite olivolja.
- Gratinera allt i 30-40 minuter eller tills ytan har fått fint med färg.
Publicerat den
4 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar