- Serverar: 1 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En rätt vi skapade på LÖX i Mexico City inspirerad av en rätt av Bo Bech från restaurang Paustian i Köpenhamn. Likheten är avocado (ursprung Mexiko) och rom men vi ändrade presentationen, lade till pilgrimsmusslorna och gör en citronolja som smaksättare. Bo Bechs recept presenterades i en artikel i den mexikanska tidningen Reforma de 18 januari 2008.
Instruktioner
- Riv strimlor av citronskalet och lägg ner i olivoljan i en bunke eller kopp. Låt vila i rumstemperatur minst 2 timmar.
- Dela avocadon, ta ur kärnan och gröp ur fruktköttet med en matsked.Grovhacka fruktköttet, sprinkla över citronsaften samt salta och peppra lätt.
- Forma en cirkel med avocadon c:a 10 cm i diameter på en tallrik. Pressa lätt så den blir tät.
- Skiva pilgrimsmusslorna i 3 mm tjocka skivor.
Hetta upp olivolja i en stekpanna, gärna teflon.
Stek pilgrimsmusslorna c:a 30 sekunder på var sida, vänd med tång. Salta och peppra lätt.
Lägg upp skivorna i solfjädersform på avocadorundeln.
- Lägg en klick rom i mitten. Dekorera runt avocadon med oljan och citronskalsstrimlorna. Dekorera tallriken med några sallatsblad, gärna med röd färg.
- När man äter rätten drar man lite avocado med pilgrimsmussla och rom över citronoljan.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar