Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och tomatsallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bacon, sallad och tomat är en omtyckt amerikansk kombo på sandwich. Här är den utbyggd till en hel sallad med ost, rödlök och ingefärs- och senapsvinägrett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek baconet på medelvärme cirka tio minuter tills det är knaprigt. Låt det rinna av och svalna på hushållspapper. Hacka baconet grovt.
  2. Blanda sallad, tomater, ost, lök och bacon väl i en stor skål.
  3. Rör ihop vinäger, ingefära, senap, salt och svartpeppar i en liten skål. Vispa ner oljan i en fin stråle och fortsätt vispa tills allt är väl blandat.
  4. Ringla dressingen över salladen och vänd salladen så att den blir ordentligt täckt med dressing. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.