- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En finare middag som du kan bjuda på och samtidigt är den nyttig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra köttet, bryn det runtom i oljan i en stekpanna. Stick in en termometer i köttets tjockaste del och baka det mitt i ugnen till en innertemperatur på 58 grader, ca 30 minuter. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering för att behålla saftigheten.
- Bearnaisesås:
Skala och finhacka löken. Koka lök, vatten, vinäger och dragon tills hälften återstår. Dra kastrullen från plattan och sänk värmen. Separera äggulorna och vispa dem i en skål.
- Tillsätt gulorna i lökblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Vispa på låg värme tills såsen blir tjock som en kräm. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt kesellan, salta och peppra. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa såsen tjock.
- Tomatsallad:
Koka haricots verts 3 min i lättsaltat vatten. Häll av, spola i iskallt vatten. Skölj och halvera tomaterna. Repa persiljan. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god sås som känns relativt "nyttig"
Du har delvis missat poängen med bearnesås gjord på olja. Det finns dom som inte vill använda mjölkprodukter eller är allergiska mot dessa.