Jag rekommenderar att använda björnbär. För den har sådan fin syrlighet.
Instruktioner
- Lägg de frysta bären, crème fraichen och florsockret i en matberedare.
- Mixa tills glasskonsistens uppnås.
- Ställ in glassen i frysen och låt den stå där medan du tillagar marängen och fruktblandningen.
- Sätt ugnen på grillvärme.
- Vispa äggvitorna och häll i sockret lite i taget.
- Vispa marängen hårt.
- Skär bananerna och nektarinerna i mindre bitar och blanda dem med limesaften, limeskalet och mandeln.
- Fördela lite av blandningen på botten i fyra höga glas.
- Häll därefter i glassen och lägg sedan resten av fruktblandningen ovanpå.
- Toppa slutligen med marängen och sätt in glasen i en het ugn.
- Låt ugnsluckan vara öppen.
- Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg.
- Servera genast.
Publicerat den
18 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar