Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärglass med maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag rekommenderar att använda björnbär. För den har sådan fin syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de frysta bären, crème fraichen och florsockret i en matberedare.
  2. Mixa tills glasskonsistens uppnås.
  3. Ställ in glassen i frysen och låt den stå där medan du tillagar marängen och fruktblandningen.
  4. Sätt ugnen på grillvärme.
  5. Vispa äggvitorna och häll i sockret lite i taget.
  6. Vispa marängen hårt.
  7. Skär bananerna och nektarinerna i mindre bitar och blanda dem med limesaften, limeskalet och mandeln.
  8. Fördela lite av blandningen på botten i fyra höga glas.
  9. Häll därefter i glassen och lägg sedan resten av fruktblandningen ovanpå.
  10. Toppa slutligen med marängen och sätt in glasen i en het ugn.
  11. Låt ugnsluckan vara öppen.
  12. Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg.
  13. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.