Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagels

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Mumsiga bagels, perfekta som lunchsmörgåsar. Garnera med exempelvis riven ost, vallmofrön, sesamfrön, hackad lök, kummin eller grovt salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen med lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och sirap. Mät upp mjölet luftigt i ett litermått och rör ner merparten av mjölet.
  2. Arbeta degen kraftigt, ta upp den på ett bakbord och knåda ca 10 minuter. Tillsätt mer mjöl efter hand. Det ska bli en slät och spänstig deg.
  3. Låt degen jäsa ca 15 minuter under fuktig bakduk eller plastfolie.
  4. Dela degen i 16 bitar som formas till bullar. Gör ett rejält hål i mitten med fingret så det blir en ring. Tänk på att göra hålen i mitten större än vad du vill ha dem efter gräddningen. När degen jäser krymper hålen.
  5. Låt bullarna jäsa 30-40 minuter i rumstemperatur medan ugnen värms till 200 grader.
  6. Koka upp vattnet med sockret och lägg ner några bullar i taget. De ska koka ca 1 minut på varje sida. Ta upp dem med en hålslev och lägg på en bakpappersklädd plåt.
  7. Strö på önskad garnering medan bullen fortfarande är fuktig. Grädda bullarna ca 30 minuter i nedre delen av ugnen. Låt dem svalna på galler.
  8. Du kan också baka söta bagels. Blanda då, efter behag, ner t.ex. choklad, syltade apelsinskal, rostade kokosflingor, russin, hasselnötter eller skållad mandel i degen. Till servering kan du också ringla lite sirap över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.