Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bailey moccatoppar

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 19 portioner
Skriv ut

Väldigt god pralin med Baileysmak

Ingredienser

Instruktioner

 1. Smält den mörka chokladen i en skål i ett vattenbad.
 2. Pensla en silikonform t.ex. Tupperwares 19 toppar eller annan liten form noga med chokladen och ställ i kylskåp. Upprepa proceduren efter 5 min.
 3. Vispgrädde, Bailey och kaffe blandas i kastrull tills kaffepulvret har lösts upp. Värm. Den vita chokladen bryts i bitar och läggs i. Rör runt tills smeten är likartad och chokladen har smält. Ställ smeten i kylskåp i 5-10 min.
 4. Fördela den vita chokladsmeten i alla hålen. Lämna plats till chokladlocket. Ställ formen i kylskåpet.
 5. Smält åter den mörka chokladen. Täck försiktigt hålen med chokladen med en liten degskrapa eller sked och ställ i kylskåp i 15 min innan topparna vänds ut.
 6. Smält vit choklad till dekoration. Fyll den smälta chokladen i liten spritspåse. Dekorera topparna med ett zigzag mönster av vit choklad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

 • morsan123 18 oktober 2009

  Jättegoda praliner men lite svårt få ut dem ur formen utan att de gick sönder,nästa gång (det blir garanterat flera gånger) ska jag prova att göra de i ischokladformar.

 • camlev 19 oktober 2009

  Har varit på pralinkurs och då fick man lära sig att om man tempererar chokladen, inte bara smälter den, så krymper den i formen och lossnar därmed. Med temperering så menar man att man värmer chokladen till en viss temperatur, kyler ner den, värmer den igen. Dels så krumer då chokladen i formen, dels så blir den väldigt blank och fin, inte så där tråkigt grå som den kan bli när man bara smälter den. Vilka temperaturer man skall värma till och kyla till beror på om det är mörk, ljus eller vit choklad. Finns säkert att läsa någonstans på nätet vilka som gäller.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.