Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad färskpotatis med ägg och ost

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Matigt tillbehör med smaker av rostad kummin, krämiga ägg och pikant ost. Testa även med parmesan och lagrad svecia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skrubba potatisen väl, lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt. Ugnsbaka tills de är mjuka 30-40 mintuer. Koka äggen 6-7 minuter, kyl dem snabbt i kallt vatten. Skala och skär äggen i grova bitar.
  2. Rosta kumminen i en torr och het stekpanna, stöt den grovt i en mortel. Skala, halvera och skiva löken runt. Fräs löken mjuk i 2 msk smör utan att den tar färg. Riv osten grovt.
  3. Mosa potatisen grovt med skalet kvar, blanda med löken. Lägg på ett fat och fördela ägghack, örter, ost och kummin över. Strö över lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.