Matigt tillbehör med smaker av rostad kummin, krämiga ägg och pikant ost.
Testa även med parmesan och lagrad svecia.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skrubba potatisen väl, lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt. Ugnsbaka tills de är mjuka 30-40 mintuer.
Koka äggen 6-7 minuter, kyl dem snabbt i kallt vatten. Skala och skär äggen i grova bitar.
- Rosta kumminen i en torr och het stekpanna, stöt den grovt i en mortel.
Skala, halvera och skiva löken runt. Fräs löken mjuk i 2 msk smör utan att den tar färg. Riv osten grovt.
- Mosa potatisen grovt med skalet kvar, blanda med löken.
Lägg på ett fat och fördela ägghack, örter, ost och kummin över. Strö över lite flingsalt.
Publicerat den
14 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar