Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad klyftpotatis med salsiccia, rödkål och trattkantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnsbakade potatisklyftor, som serveras med en ljummen kålmix och toppas med smörstekta kantareller och smakrik korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och dela sedan ner i mindre bitar.
  3. Tvätta potatisen och dela i klyftor. Skiva fänkålen i tunna skivor på längden. Lägg i en ugnsform och baka i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  4. Snitta korvarna och ta ut köttet ifrån skinnet på korven. Stek korven med olivolja på medelvärme, mosa korven med en gaffel under tiden så korven blir som en smulig färs.
  5. Stek rödkålen med olivolja och salt tills den börjar bli mjuk och saftig. Värm upp en stekpanna med smör och stek trattkantarellerna knapriga med salt. Hacka över den stekta korven.
  6. Blanda potatis och fänkålen med rödkål. Skär tomaterna i cm stora kuber och blanda med rödkålen. Smaka av med olivolja och balsamvinäger.
  7. Lägg upp den ljumma kålmixen på ett fat, toppa med de smör stekta kantarellerna och den hackade korven. Toppa till sist med de kokta nedskurna betorna och plockad basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.