Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad potatis med tomatröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här en god bakad potatis med en vegetarisk röra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 225°.
  2. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  3. Tomatröra: Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, salt, peppar och socker. Låt puttra ihop 1 minut. Skär paprikahalvan i små, tunna strimlor och vänd ner i röran. Låt den bli genomvarm och ta sedan av värmen.
  4. Strimla salladslöken. Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig.
  5. Servera potatisarna med tomatröran, gräddfilen och salladslöken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.