Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Här kommer världens smaskigaste romsåsrecept. Måste bara testas....sen vill ni inte ha annat. Jag serverar den till lax i folie i ugn och kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka äggen. (10 minuter).
  2. Medan du väntar på äggen så pressa ur så mycket vätska du kan från räkorna i lag och hacka dom lite. Finhacka purjo och rödlök.
  3. Blanda ihop alla ingredienser medan du väntar på att äggen ska kallna.
  4. När äggen kallnat, skala och skär dem i bitar. Äggbitar blandas med röran. Låt dra några timmar i kyl. Gärna ett dygn !!!!!
  5. Så himla gott blir det! Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • annamariasmat 6 oktober 2010

    Ska testas till den ugnsbakade regnbågslaxen i morgon, tack! Låter jättegott!

  • mat-ilda 8 oktober 2010

    Denna sås kommer jag absolut att testa,har en regnbåge som väntar i frysen .Perfekta ingridienser,Tack för tipset .Kram moster Bippan.

  • lena4 8 oktober 2010

    Vi har käkat detta till stekt fisk idag. Det va en jättegod röra. Men de va för mycket smak av ägg tyckte jag, iallafall till fisken. Tar mindre nästa gång. Skulle tänka mig att ha detta till fyllning i smörgåstårta. Sätter en 4:a i betyg.

  • lena4 9 oktober 2010

    Hade lite kvar av såsen i kylen från igår och tog den på mackan idag. Oj va den va god. Hade blivit mer smak när den fått stå längre tid. Mums.

  • Cassiopeya 4 november 2010

    Mm låter verkligen smaskens! Ska jag testa =)

  • Mysanj 25 november 2010

    Hej, hej! Låter gott, det ska jag testa nu när jag har receptet. ;)

  • Wizz 5 december 2010

    Denna var riktigt bra, och ännu bättre dag två och tre. Tackar och bockar =))

  • ankis48 22 februari 2011

    Tack för ett bra recept, får högsta betyg av mig! / Ankis48

  • revar 17 juni 2011

    Fruktansvärt god röra! Den kommer garanterat göras flera gånger.. Högsta betyg från oss!

  • Cheesus 18 oktober 2011

    Riktigt bra! Gjorde 'klart' röran och tyckte den var supergod när jag smakade på den. Sen visade det sig att jag hade glömt hälla i de hackade äggen och rödlöken.. Den blev ännu godare med alla ingredienser på plats - men funkar således även utan ägg och rödlök. Riktigt lätt att göra, och jag kan tänka mig att folks kommentarer om att den blir 'ännu godare om den får stå till sig' stämmer. Nu använde jag 'burkräkor'. Nästa gång skall jag använda färska räkor som man skalar själv, samt att jag kommer låta den stå till sig i kylen över natten.

  • Emjah 18 december 2011

    Väldigt god röra med lite tuggmotstånd. Jag använde mig av egenskalade räkor och tillsatte lite vitpeppar! Mums, mums!!!

  • Miaria 18 mars 2012

    Helt ooootrolig god röra. Tog lite cayennpeppar i för lite sting. Håller med att den blir godare ju längre den får stå. Ett bra alternativ till mellanlägg i smörgåstårta. Man kan ju även blanda i crabsticks för mer utfyllnad. Tack 7201 för receptet. // Miaria

  • Mistys 10 april 2012

    Jättegod röra som jag verkligen rekommenderar till ex inkokt lax. Blev dock ganska mycket på denna sats så som sås till fisk skulle jag nog halvera receptet då man oftast tar bara en klick. Halva satsen räckte till 10 personer på ett buffébord. Men......en klar 5:a av mig.

  • kickan51 17 maj 2012

    Låter gott! Kommer att testa! Ann-Britt

  • Helena0 18 maj 2012

    Godaste röran vi har ätit hade i mer rom än som stod i receptet.

  • jecki 9 juli 2012

    Hade inga räkor hemma men kanongott ändå! :D

  • 7201 17 juli 2012

    Åh jag blir så glad att sååå många gillar detta....jag tycker att sältan från dom inlagda räkorna blir så bra...jag föredrar också handpillade räkor annars men till detta anväder jag räkor som legat i lag :0) och själklart så gör man som det som passar och faller en bäst i smaken :0)

  • snoka69 27 februari 2013

    Mycket lätt att göra denna goda röra :-)

  • Kochang 17 mars 2013

    Överraskande gott. Snabbt gick det också. Det var inte sista gången jag gjorde detta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.