Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad sötpotatis och mexikanska bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariska GI-potatisar med smakrik topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och nagga den runt om med en gaffel.
  2. Värm ugnen till 200 grader och baka potatisen i 1- 1½ timme eller tills den är mjuk.
  3. Finhacka löken, kärna ur och finhacka chilifrukterna. Låt bönorna rinna av och skölj dem.
  4. Hetta upp oljan i en ytterbehandlad kastrull. Tillsätt lök, pressad vitlök, chili, vinäger och worcestershiresås.
  5. Fräs löken mjuk. det tar ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
  6. Tillsätt bönorna, rör om och låt puttra ytterligare några minuter. Rör ner färsk koriander.
  7. Dela potatisarna i halvor. Lägg upp halvor på varje tallrik och lägg på de mexianska bönorna. Strö över lite riven cheddar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.