Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad vaniljkräm med honung och kanel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bakad vaniljkräm med honung och kanel. Servera med frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 160°. Hetta upp mjölk och grädde utan att låta det koka. Vispa ihop ägg och honung. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Rör ned vaniljsockret. Häll krämen i en liten, låg, väl smord gratängform. Pudra ett lager kanel över. Ställ formen i ett större ugnsfast fat, som fyllts med vatten. Baka krämen i vattenbadet i ugn, cirka 45 minuter eller tills den precis stelnat. Servera den milda och fina vaniljkrämen med färsk frukt som på bilden eller frysta tinade bär, gärna varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.