Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakade äpplen med plommon och russin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

130 kalorier per portion Rätten tillgodoser behovet av något sött efter maten utan att ha för mycket kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena. Kärna ur plommonen och skär dem i tunna klyftor.
  2. Lägg äpplena i en form som tål mikrovågsugn. Blanda plommon och russin och fyll hålen efter kärnhusen i äpplena med blandningen. Låt resten ramla ner över äpplena.
  3. Strö över lite sötningsmedel och lägg en matsked sylt överst. Tillaga på full effekt i mikron tills äpplena börjar bli mjuka och sylten har smält. 6-8 minuter.
  4. Skeda såsen i formen över äpplena.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.