Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpotatis med avokado

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bakad potatis är god att äta som den är men den smakar faktiskt ännu bättre med krämig avokadofyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj och kryssa potatisen med en kniv. Lägg dem på en ugnsfast form. Baka i ugnen ca 1 timma eller tills de är mjuka och skalet är lite sprött.
  2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Skeda ur fruktköttet, mosa det med en gaffel och blanda med gräddfilen. Eller lägg avokadokött och gräddfil i en matberedare/mixer och kör till en puré.
  3. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skala löken och tärna den fint. Tärna gurkan. Blanda paprika, lök och gurka i en skål, tillsätt citronskal och citronsaft.
  4. Dela potatisen i fjärdedelar och lägg upp dem på 8 tallrikar. Fördela avokadokrämen över potatisarna och toppa till sist med grönsakssalsan. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.