Bakad potatis är god att äta som den är men den smakar faktiskt ännu bättre med krämig avokadofyllning.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skölj och kryssa potatisen med en kniv. Lägg dem på en ugnsfast form. Baka i ugnen ca 1 timma eller tills de är mjuka och skalet är lite sprött.
- Dela avokadon och ta bort kärnan. Skeda ur fruktköttet, mosa det med en gaffel och blanda med gräddfilen. Eller lägg avokadokött och gräddfil i en matberedare/mixer och kör till en puré.
- Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skala löken och tärna den fint. Tärna gurkan. Blanda paprika, lök och gurka i en skål, tillsätt citronskal och citronsaft.
- Dela potatisen i fjärdedelar och lägg upp dem på 8 tallrikar. Fördela avokadokrämen över potatisarna och toppa till sist med grönsakssalsan. Servera genast.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar