Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamglaserad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Olika sorters lök sauteras i vin och balsamvinäger tillsammans med söta russin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Lägg i schalottenlök, pärllök, rödlök och lagerblad. Fräs under omrörning cirka fem minuter tills löken börjar mjukna.
  2. Tillsätt vinet och fräs ytterligare två-tre minuter tills vinet börjar sjuda och reduceras.
  3. Tillsätt vinäger, russin och 2½ dl vatten till pannan. Sänk till medelvärme och låt löken sjuda 15-20 minuter tills vätskan har mörknat och tjocknat. Den glaserade löken är god till stekt eller grillat kött, eller till fisk och ugnsstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.