Svärmors recept på köttfärspaj - ett måste för maken naturligtvis!
Instruktioner
- Blanda samman pajdegen i en matberedare.
Tryck ut 2/3 av degen i en smord rund pajform.
Nagga botten med en gaffel.
Pensla botten med uppvispat ägg.
Förgrädda i ugnen i 20 minuter, 200 grader.
- Hacka löken och fräs den i smöret.
Tillsätt köttfärsen.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt vatten, salt, tomatpuré och kryddor.
Låt puttra i 15-20 minuter.
Låt svalna något.
Fördela färsen i pajskalet.
Täck färsen med tomatskivor.
Strö över riven ost.
- Täck pajen med resterande pajdeg (gallerlock).
Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ugnen i 15 minuter, 225 grader.
Publicerat den
6 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar