Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svärmors recept på köttfärspaj - ett måste för maken naturligtvis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman pajdegen i en matberedare. Tryck ut 2/3 av degen i en smord rund pajform. Nagga botten med en gaffel. Pensla botten med uppvispat ägg. Förgrädda i ugnen i 20 minuter, 200 grader.
  2. Hacka löken och fräs den i smöret. Tillsätt köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, salt, tomatpuré och kryddor. Låt puttra i 15-20 minuter. Låt svalna något. Fördela färsen i pajskalet. Täck färsen med tomatskivor. Strö över riven ost.
  3. Täck pajen med resterande pajdeg (gallerlock). Pensla med uppvispat ägg.
  4. Grädda i ugnen i 15 minuter, 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.