Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barockfruktfat med citronsås ock kokossmul

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nyår med Ernst ur ICAs Buffé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före nyårsafton: Börja med kokossmulet. Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i bitar. Mixa hastigt ihop alla ingredienser i en matberedare eller nyp med fingertopparna ihop en smulig massa. Fördela blandningen på en bakpappersklädd plåt. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg. Låt svalna och rör runt med en gaffel för att göra smulor. Förvara i en tättslutande burk fram till servering.
  2. Nyårsafton: Gör citronsåsen. Vispa grädden fluffig. Blanda med lemoncurden. Ställ i kylen fram till servering. Ansa och skär frukterna i munsbitar. Ställ i kylen fram till servering.
  3. Nyårsafton ca 2 timmar före servering: Lägg upp frukten på ett vackert fat och låt den bli rumsvarm. Lägg upp citronsås och kokossmul i varsin skål Ställ såsen i kylen fram till servering. Låt var och en dippa fruktbitarna i citronsås och kokossmul .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.