Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bayonne-Rulle till påsk ?

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är ett gammal recept jag har haft med mig från internatet Stöndarlanthushållsskola som jag gick på för en massa år sedan..:-) den är jättegod.Så jag vill gärna dela med mig av den...Kommer gå igenom fler gamla recept jag har...kanske jag återkommer med dem då jag har massa gamla kok böcker med många gamla recpet Har tänkt försöka att byta ut bayonneskinka mot rök kalkon eller bra kryddad kyckling då jag ej numera äter kött..Men jag har ej provat det ännu...Vad tror ni om de... Ha det gott alla hör gärna av er om ni provat något av mina recept... Kram kram. Har ingen bild men återkommer med det då jag tillagat rullen :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smöret och tillsätt vetemjölet. Späd med mjölken och grädden och låt sjuda till en tjock sås (ca 3 min). Rör i äggulorna och bakpulvret i såsen till en smet. Låt smeten svalna.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Bred ut smeten på en smord långpanna. Grädda i 250 grader i ca 20 minuter. Stjälp upp kakan på en plåt eller på ett smörpapper.
  3. Hacka löken, fräs den med smör tills den blir halvmjuk, tillsätt bayonneskinkan, skuren i små tärningar och fräs ytterligare en stund.
  4. Bred ut lökmassan över kakan, strö över hackad persilja och hälften av den rivna osten. Rulla ihop kakan från kortsidan, strö över resten av den rivna osten och gratinera rullen i 275 grader varm ugn i ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.