Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

BBQ-rökt kyckling med fransk dragon och olivolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag vet att vissa drar sig för att helgrilla kyckling men jag kan garantera att det är både enkelt och gott. Har du ingen rökplanka att tillgå kan du lägga kycklingen på en plåt och strö rökspån i glöden. När man fyller fågeln tränger smakerna bättre in på djupet och det fina är att du kan fylla den med nästan vad som helst. Tänk också på att salta och peppra på både in- och utsidan. Det lönar sig verkligen att satsa lite extra pengar på just kyckling. Leta gärna efter en gårdskyckling eller handla ekologiskt om du har möjlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg plankan. Skala citronerna och putsa bort det vita. Dela citron köttet i bitar och blanda med skalet. Tillsätt salt, socker, svartpeppar och olivolja. Krossa citrongräsen och dela dem på mitten.
  2. Fyll kycklingen med citronblandningen och dragon, stick in citrongräsen, salta runt om och bind upp låren. Stick in en digital stektermometer. Placera fågeln mitt på plankan, plankan på grillgallret och baka med jämn glöd under lock tills kycklingen har en innertemperatur på 63 grader, nära 70 grader vid benen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.