Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Béchamelsås, finare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alltid bra att kunna.

Ingredienser

Instruktioner

Häll mjölken i en liten gryta och tillsätt lagerbladen. ressa in kryddnejlikorna i löken och lägg den i grytan. Koka upp. Tag grytan från spisen och låt svalna. Sila av mjölken i en skål och gör ren grytan. Smält smöret och blanda ner mjölet. Rör om och bryn i 1 minut och häll sedan sakta ner mjölken under omrörning. Värm såsen i 3 minuter. Tillsätt grädde och koka upp. Tag från spisen och krydda med salt, peppar och muskot.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sandegaard 31 juli 2010

    Trevligt att stöta på lite mer orginalbaserade recept bland alla som tror att en bechamel är redd mjölk med salt och peppar. Tummen upp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.