- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Mustig och smakrik med mör, lättuggad högrev som smälter i munnen!
Detta receptet är en blandning av olika gulaschrecept som jag gjort för att skapa den perfekta gulaschen!
Instruktioner
- Salta det tärnade köttet med 1/2 msk salt.
- Stek löken i smör och olja på medelvärme tills den blir genomskinlig i en stor gryta. I med paprikapulver, chilipulver, kummin och cayenne, och stek 2 min till!
- Stek köttet i smör och olja, lite i taget så att pannan inte kyls ner. Häll över köttbitarna i grytan.
- Häll över vatten, tomatkross, porter, vin, buljongtärning, lagerblad, svartpeppar.
- Koka i 3-4h (tills köttet är mört, funkar utmärkt med 5h också, beror på hur stora köttbitarna är.) lägg i potatis och paprika sista 15 min!
- Smaka av med citronsaft och salt.
- Blanda gremolatan som ska bli som ett strössel över soppan vid servering.
- Servera med en klick créme fraiche eller liknande och en bit bröd!
Publicerat den
26 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar