Kycklingrätter kan man nog göra 365 om året om man skulle vilja. Här är en variant! Det är lättlagad och god festmat - tunna kycklingfiléer fyllda med ost, purjolök och senap. Enklare kan det ju knappast bli!
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och kavla eller platta ut dem något. Krydda med salt och peppar.
- Blanda ost, purjolök och senap. Lägg en klick på varje filé. Vik filéerna dubbla och sätt ev i tandpetare så att de håller ihop. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt ½ dl vatten och låt kycklingen småputtra under lock ca 8 minuter. Späd ev med litet mer vatten under stekningen. Blanda ned grädde, buljongtärning och persilja och låt det puttra ytterligare några minuter.
- Smaka av såsen och krydda ev mer. Strö över hackad persilja och servera med goda tillbehör.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar