Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berits goda kycklingkuvert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingrätter kan man nog göra 365 om året om man skulle vilja. Här är en variant! Det är lättlagad och god festmat - tunna kycklingfiléer fyllda med ost, purjolök och senap. Enklare kan det ju knappast bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och kavla eller platta ut dem något. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda ost, purjolök och senap. Lägg en klick på varje filé. Vik filéerna dubbla och sätt ev i tandpetare så att de håller ihop. Smält matfettet i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor tills de fått färg. Tillsätt ½ dl vatten och låt kycklingen småputtra under lock ca 8 minuter. Späd ev med litet mer vatten under stekningen. Blanda ned grädde, buljongtärning och persilja och låt det puttra ytterligare några minuter.
  3. Smaka av såsen och krydda ev mer. Strö över hackad persilja och servera med goda tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.