Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berlinermunkar med plommonmos

 
Skriv ut

Smarriga munkar efter tyskt recept (Krapfen mit Zwetschkenfüllung).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, jäst, lite av mjölken och sockret. Låt jäsa.
  2. Tillsätt resten av mjölken och sockret, salt, äggula och rumsvarmt smör. Knåda ihop till en smidig deg med köksmaskin.
  3. Kavla ut degen till 2 cm tjocklek. Ta ut 8 cm stora plättar med hjälp av ett dricksglas. Låt de jäsa 15-20 minuter under ett duk.
  4. Värm solrosoljan i en kastrull och fritera degbitarna i ca. 3 minuter. Vänd ofta!
  5. När munkarna är kalla fylls de med plommonmos (funkar bäst med en speciell spruta). Till slut får de en glasyr av florsocker blandat med lite vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.