Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka utan ägg

 
Skriv ut

Mormors kokbok <3

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke. Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).
  2. Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200ø varm ugn i 30 minuter.
  3. Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockchoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.
  4. Många tycker att vispad grädde smakar gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.