Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Greta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Biff Greta är en variant av klassikern Biff Rydberg. Krydda med fransk senap och servera med en stark och välsmakande skysås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar och stek den gyllenbrun i smör, lägg inte för mycket åt gången i pannan, stek hellre i omgångar. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka löken och tärna biffen.
  3. Blanda biff och lök med äggulorna och senapen.
  4. Hetta upp en stor stekpanna och fräs smöret gyllenbrunt, lägg i blandningen och stek på hög värme.
  5. Krydda med salt och peppar. Skaka fram blandningen till ena sidan i pannan när den börjar stelna, forma till en rulle och stek andra sidan.
  6. Hacka persiljan.
  7. Skaka samman vetemjöl, vatten och buljong i en redningsbägare, häll det i en kastrull och koka upp. Krydda med soja, salt och peppar och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  8. Lägg upp potatisen och biffen i var sin ände på varmt serveringsfat och servera med skysåsen och hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.