Biff som steks utan fett i en riktigt het panna blir nästan som en grillad biff på sommaren.
Här serveras den med krämig avokado och en härlig grönsallad.
345 kalorier per portion
19 g fett
33 g protein
10 g kolhydrater
Instruktioner
- Skala och finstrimla löken, dela, kärna ur och finstrimla chilin.
- Hacka korianderbladen och 1-2 cm av stjälkarna.
- Lägg lök, chili och korianderhack i en skål, täck med plastfolie och låt stå svalt till servering.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked, lägg bitarna på 4 tallrikar.
- Skrubba limen väl i ljummet vatten och riv skalet över avokadobitarna, halvera limen och pressa över juicen.
- Fördela salladsbladen på tallrikarna.
- Hetta upp en stek- eller grillpanna, det ska nästan ryka ur pannan. Salta och peppra köttet och stek det utan fett ca 3 minuter per sida.
- Lägg upp köttet på tallrikarna. Toppa avokadon med lök, chili och koriander.
- Ringla över oljan och servera genast.
Publicerat den
7 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar