Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med avokadosallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Biff som steks utan fett i en riktigt het panna blir nästan som en grillad biff på sommaren. Här serveras den med krämig avokado och en härlig grönsallad. 345 kalorier per portion 19 g fett 33 g protein 10 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finstrimla löken, dela, kärna ur och finstrimla chilin.
  2. Hacka korianderbladen och 1-2 cm av stjälkarna.
  3. Lägg lök, chili och korianderhack i en skål, täck med plastfolie och låt stå svalt till servering.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon med en sked, lägg bitarna på 4 tallrikar.
  5. Skrubba limen väl i ljummet vatten och riv skalet över avokadobitarna, halvera limen och pressa över juicen.
  6. Fördela salladsbladen på tallrikarna.
  7. Hetta upp en stek- eller grillpanna, det ska nästan ryka ur pannan. Salta och peppra köttet och stek det utan fett ca 3 minuter per sida.
  8. Lägg upp köttet på tallrikarna. Toppa avokadon med lök, chili och koriander.
  9. Ringla över oljan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.