Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med pommes och aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Den här rätten hänger på köttet. Om du inte hittar en biff av god kvalitet kan du lika gärna låta bli. Lägg gärna ner lite extra pengar på en hängmörad ryggbiff, helst med fettkappan kvar. Den ger saftighet och smak till köttet och kan lätt skäras bort när man ska äta. Servera gärna med stekta tomathalvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja gärna med aiolin en dag i förväg. Knäck äggen i en skål eller mixer och häll i citronsaft. Kör med stavmixer eller använd vanlig mixer medan du häller i olja, först droppvis och sedan i en tunn stråle.
  2. Kör tills det tjocknar. Skala och hacka vitlöken med flingsaltet. Mosa med sidan av knivbladet så det blir en smet. Rör i det i aiolin och smaka av med peppar. Skulle aiolin skära sig kan du prova att mixa i en tesked iskallt vatten. Förvara i kyl.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Skär bakpotatisarna i långa stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda runt med olja och salt och rosta cirka 15–20 minuter tills de får fin färg.
  4. Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnar. Stek biffarna, två åt gången, cirka 3–4 minuter på varje sida beroende på tjocklek. De ska vara lite rosaröda i mitten, annars blir de torra. Salta och peppra och servera med pommes frites och aioli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.