Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Szeged

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ungersk gryta med bl.a. paprika, tomater och potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Lägg den i en skål med vatten så att den inte mörknar. Ansa paprikorna och skiva dem och tomaterna. Hacka löken fint.
  2. Salta och peppra biffarna och vänd dem i vetemjöl. Smält lite fett i en gryta över hög värme och stek biffarna hastigt på båda sidor. Ta upp dem och lägg åt sidan.
  3. Smält resten av fettet och stek löken ljust brun. Strö över paprikapulvret, blanda väl och rör ner ett par matskedar vatten och en rejäl nypa kummin. Lägg tillbaka biffarna i grytan och sjud dem långsamt under lock.
  4. När köttet börjar kännas mört tillsätter man de skivade paprikorna, tomaterna och den väl avrunna potatisen. Häll på så mycket vatten att det når upp till grytans halva innehåll. Sjud tills kött och potatis är mjuka. Servera eventuellt med lite gräddfil.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.