Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti di Prato

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Dessa knapriga skorpor kan varieras hur mycket som helst. Det går bra att byta ut mandeln mot pistaschnötter, hasselnötter eller valnötter. Man kan även tillsätta olika kryddor som korianderfrö, kanel, mörk choklad och kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (om en vanlig ugn används, 200 grader).
  2. Koka upp en kastrull med vatten och skålla mandlarna. Skala dem och sprid ut på en plåt.
  3. Rosta mandlarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
  4. Hacka mandlarna med pinjenöttera mycket grovt. Tvätta apelsinen noga och torka. Riv sedan av skalet försiktigt. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  5. Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bänkskiva.
  6. Forma en grop i mitten och häll i äggen.
  7. Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
  8. Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna.
  9. Sänk ugnen till 150 grader och skiva rullarna lite på snedden, i 1 centimeter tjocka skivor.
  10. Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.