Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvitårta med frukt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Solmogna frukter på en spröd biskvibotten med fluffig grädde - en okomplicerad kombination som smakar riktig sommar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Blanda gulorna med salt, socker, vaniljsocker och vatten. Vispa smeten poröst. Sikta ner mjöl och potatismjöl. Vänd ner äggvitorna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Klipp bort kanterna. Kanten på formen behöver inte smörjas med matfett. Häll smeten i formen. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter. Stäng av ugnen, låt kakan stå kvar i 10 minuter. Stjälp upp botten på ett fat.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Tvätta och ansa jordgubbar och körsbär. Skala och skiva kiwin. Klyfta persikorna.
  4. Vispa grädden hårt med vaniljsockret och kyl den. Bred grädden över botten, täck kanterna med mandelspån. Smält svartvinbärsgelén med vattnet på svag värme.
  5. Lägg frukten på botten och pensla med gelén. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.