Solmogna frukter på en spröd biskvibotten med fluffig grädde - en okomplicerad kombination som smakar riktig sommar.
Instruktioner
- Tårtbotten: Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Blanda gulorna med salt, socker, vaniljsocker och vatten. Vispa smeten poröst. Sikta ner mjöl och potatismjöl. Vänd ner äggvitorna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form med bakplåtspapper. Klipp bort kanterna. Kanten på formen behöver inte smörjas med matfett. Häll smeten i formen. Baka i mitten av ugnen i 20 minuter. Stäng av ugnen, låt kakan stå kvar i 10 minuter. Stjälp upp botten på ett fat.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna. Tvätta och ansa jordgubbar och körsbär. Skala och skiva kiwin. Klyfta persikorna.
- Vispa grädden hårt med vaniljsockret och kyl den. Bred grädden över botten, täck kanterna med mandelspån. Smält svartvinbärsgelén med vattnet på svag värme.
- Lägg frukten på botten och pensla med gelén. Låt stelna.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar