Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biskvitårta med lingon och chokladkolakräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mjuksega mandelbottnar dolda under en chokladkräm med ljuvlig kolasmak. Lägg därtill den friskt syrliga smaken av lingon och len grädde så blir det en helt oemotståndlig tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter, på bakpapper. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ner mandelmassan.
  2. Fördela smeten jämnt i de uppritade cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Lossa dem omedelbart från pappret.
  3. Chokladkräm: Hacka chokladen grovt. Vispa gulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills blandningen tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt chokladen och smöret i klickar. Rör till en slät kräm, låt svalna.
  5. Lingongrädde: Vispa grädden till skum. Vänd ner lingonen.
  6. Lägg den ena tårtbottnen på ett tårtfat. Bred ut hälften av chokladkrämen i ett jämnt lager. Fördela lingongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladkrämen.
  7. Garnering: Vispa grädden till fast skum. Spritsa små toppar över tårtan och garnera med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.