Mjuksega mandelbottnar dolda under en chokladkräm med ljuvlig kolasmak. Lägg därtill den friskt syrliga smaken av lingon och len grädde så blir det en helt oemotståndlig tårta!
Instruktioner
- Botten:
Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter, på bakpapper. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd försiktigt ner mandelmassan.
- Fördela smeten jämnt i de uppritade cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Lossa dem omedelbart från pappret.
- Chokladkräm:
Hacka chokladen grovt. Vispa gulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills blandningen tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
- Tillsätt chokladen och smöret i klickar. Rör till en slät kräm, låt svalna.
- Lingongrädde:
Vispa grädden till skum. Vänd ner lingonen.
- Lägg den ena tårtbottnen på ett tårtfat. Bred ut hälften av chokladkrämen i ett jämnt lager. Fördela lingongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladkrämen.
- Garnering:
Vispa grädden till fast skum. Spritsa små toppar över tårtan och garnera med lingon.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar