Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärskompott med maräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Björnbärskompotten kan göras i förväg och stå i sina små ugnssäkra koppar. Lägg på marängtäcket och grädda strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda björnbär i en kastrull med rödvin, socker, kardemumma, kanel och vaniljstång snittad på längden. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 10 minuter.
  2. Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så att kompotten tjocknar. Låt den svalna. Lyft upp vaniljstången och skrapa ner vaniljkornen i kompotten. Fördela den i 8 koppar. Ställ åt sidan.
  3. Vid serveringen. Sätt ugnen på 225 grader cirka 15 minuter före servering. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på låg hastighet cirka 2 minuter och därefter på hög hastighet.
  4. Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills skummet är blankt och går att forma till toppar. Spritsa eller skeda marängsmeten över kompotterna. Grädda i övre delen av ugnen cirka 7 minuter. Servera dem varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.