Björnbärskompotten kan göras i förväg och stå i sina små ugnssäkra koppar. Lägg på marängtäcket och grädda strax före servering.
Instruktioner
- Blanda björnbär i en kastrull med rödvin, socker, kardemumma, kanel och vaniljstång snittad på längden. Koka upp och låt sjuda under lock cirka 10 minuter.
- Vispa ner majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så att kompotten tjocknar. Låt den svalna. Lyft upp vaniljstången och skrapa ner vaniljkornen i kompotten. Fördela den i 8 koppar. Ställ åt sidan.
- Vid serveringen. Sätt ugnen på 225 grader cirka 15 minuter före servering. Vispa äggvitorna i en rundbottnad skål först på låg hastighet cirka 2 minuter och därefter på hög hastighet.
- Tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills skummet är blankt och går att forma till toppar. Spritsa eller skeda marängsmeten över kompotterna. Grädda i övre delen av ugnen cirka 7 minuter. Servera dem varma.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar