Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blå Portens abborrar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är ett av många recept på värdshuset Blå Portens välkända och omskrivna paradrätt, som finns omnämnd redan i slutet av 1700-talet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa, fjälla och skölj abborrarna.
  2. Bred ett lager smör i bottnen av en kastrull. Strö på mjölet, hälften av dillen och persiljan. Ställ abborrarna med magen ner och tätt intill varandra.
  3. Lägg på resten av smöret, dill och persilja. Häll på vattnet, salta, peppra och lägg på ett tättslutande lock.
  4. Låt koka på svag värme knappt 30 minuter.
  5. Lägg upp fisken på fat, slå på såsen med örterna och servera med rykande het potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.