Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärs och lavendelparfait

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Blåbär och lavendel, två av sommarens ljuvligaste smaker i skön kombination. Tips: lavendelblommor brukar gå att få tag i på apoteket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden och ställ in den i kylen. Mixa socker och lavendelblommor med en mixer. Sikta därefter i en sil så att det inte finns några stora lavendelbitar kvar i sockret.
  2. Vispa lavendelsockret och äggulorna till ett luftigt skum. Vänd ner den vispade grädden och 1 dl av blåbärssylten i äggsmeten.
  3. Häll upp massan i en form och varva med resterande blåbässylt. Täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 4 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.