Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar med mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Favoritbullarna alla kategorier

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll på mjölken, rör om och låt det bli fingervarmt. Häll lite av degvätskan på jästen och rör tills det löst sig. Häll på resten av degvätskan. Tillsätt ägg, salt, strösocker och kardemumma och rör om så att ägget fördelar sig. Tillsätt därefter mjölet, lite i taget. Använd gärna elvisp med degkrokar. Kör tills du arbetat in det mesta av mjölet och degen släpper bunkens kanter. Lägg en bakhandduk över och låt jäsa ca 40 minuter.
  2. Blanda smör, mandelmassa, vaniljsocker och blåbärssylt i en liten bunke. När degen jäst färdigt tar du upp den på bakbordet och knådar den ordentligt och delar den i 2 delar. Kavla ut 2 rektangulära plattor, ca 30 x 55 cm. Bred på fyllning. Rulla ihop degen på längden och skär i 2 cm tjocka skivor och lägg dessa i bullformar och ställ på plåt. Strö över lite kokosflingor eller pärlsocker efter tycke och smak. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 15 minuter.
  3. Grädda sedan i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-13 minuter. Låt svalna under bakhandduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kekke46 14 september 2011

    Har idag bakat dina goda bullar idag, kommer att göra dom flera gånger. Du en femma av mig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.