Mjuk kaka med blåbär och honung som är lika god kall som varm till fikat...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Rör ihop mjölk, ägg, salt och socker.
Smula jästen mellan fingrarna och rör ner den.
- Vispa alltsammans med en spiralvisp och blanda ner mjölet litet i taget. Vispa smeten tills den är alldeles slät.
- Lägg smöret i en ugnsfast form och låt det smälta i den varma ugnen.
- Häll smeten i formen och strö blåbären över.
Sätt in formen på andrafalsen nerifrån ugnen och låt den grädda i 10 minuter.
- Rör ut grädden med honungen och häll den över blåbärskakan.
- Låt kakan grädda 10 minuter till så att den blir vacker gulbrun ovanpå.
- Kakan blir också mycket god med surkörsbär.
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket smör ska det vara?:)
Oj, glömde jag det!...50 g smält smör ska det vara. Hälsningar :-)