Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med äpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Viktväktarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluftsugn till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en kvadratisk bakform, 20 x 20 cm eller en liten långpanna, 20 x 30 cm.
  2. Lägg mjöl, bakpulver, margarin, mandel, ägg, apelsinskal och saft och ev. mandelessens i en skål eller i matberedaren. Vispa ihop till en smet. Vänd ner äppelskivor och blåbär (frysta blåbär ska vara otinade). Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är genomgräddad och ytan har fin färg, 45-50 minuter.
  4. Låt kakan kallna i formen. Skär den sedan i 10 bitar. Om bitarna försvaras i en burk är de hållbara upp till en vecka

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tina62 16 oktober 2008

    Jättegod kaka. Bakade den igår och skulle lägga ut den idag men den fanns hos de så du får bilden. 2,5 poäng per bit om den delas i 10 bitar. Kram Tina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.