Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med lemon curd-grädde

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

För att blåbären inte ska sjunka till botten i kakan blandas de med litet vetemjöl. Frysta bär går också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Rör i salt, filmjölk, citronskal och -saft. Blanda 4 dl vetemjöl och bakpulver. Blanda 1 dl vetemjöl med blåbären. Rör först ned mjölblandningen och vänd sedan försiktigt ned blåbären i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål, ca 1½ l. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
  4. Vispa grädden och rör i lemon curd. Skär kakan i bitar och garnera med en klick lemon curd-grädde och några myntakvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.