Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskakor

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Läckra med blåbärssylt och fint sockrad kant

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt mjölet och vispa till en smulig deg. Nyp ihop den med händerna och vänd upp på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två bitar och rulla ut varje till en rulle på 3-4 cm. Rulla dem i färgat socker och vira in dem i smörpapper. Lägg i kylen 2 timmar. Skär i centimetertjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Gör hål med tummen i varje kaka och fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter. Låt kakorna kallna på plåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.