Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskokta päron med pistaschtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Päronen får en härlig färg av blåbärskoket och täcket av pistaschmandlar ger en lite annorlunda smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala päronen. Skär av fästet i botten men låt gärna skaftet sitta kvar. Dela dem på hälften och gröp ur kärnhuset.
  3. Koka upp vatten, blåbär och 1 dl socker i en kastrull. Lägg i päronen och koka på medelvärme tills päronen är mjuka.
  4. Riv pistaschmandlarna i en matberedare med rivskivan och byt sedan till kniven. Kör de rivna mandlarna tillsammans med 2 msk socker och äggvita.
  5. Fiska upp päronhalvorna och lägg dem i en ugnsform. Klicka på mandelblandningen och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
  6. Blanda yoghurten med vaniljpulver och servera till päronen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.