Päronen får en härlig färg av blåbärskoket och täcket av pistaschmandlar ger en lite annorlunda smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala päronen. Skär av fästet i botten men låt gärna skaftet sitta kvar. Dela dem på hälften och gröp ur kärnhuset.
- Koka upp vatten, blåbär och 1 dl socker i en kastrull.
Lägg i päronen och koka på medelvärme tills päronen är mjuka.
- Riv pistaschmandlarna i en matberedare med rivskivan och byt sedan till kniven. Kör de rivna mandlarna tillsammans med 2 msk socker och äggvita.
- Fiska upp päronhalvorna och lägg dem i en ugnsform.
Klicka på mandelblandningen och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen.
- Blanda yoghurten med vaniljpulver och servera till päronen.
Publicerat den
8 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar