En trevlig trend som håller i sig är stora muffins med olika smak. Naturligtvis kan du göra dem i mindre muffinsformar också och istället få flera.
Instruktioner
- Ugn: 200º
- Blanda de båda mjölsorterna med bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål eller plastpåse.
- Vispa smör och socker fluffigt i en skål med elvisparna. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner crème fraiche och citronskal och -saft.
- Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen blandad med blåbären med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga.
- Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller.
- Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna.
- Dekorera med skivor av kiwi.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade svårt att få muffinsen att inte rinna ut med detta recept, även om smeten var väldigt god.