Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med lime och citron

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En frisk och god smak av citrus och blåbär gör denna paj till något extra. Degen har litet knaprighet av polenta, som är ett grovmalet mjöl av majs. Polenta används ofta i mat och bakverk i Italien. Pajen får en mörk, nästan svart, glansig yta och håller sig fint minst 3 dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Pajen kan även göras i en rund form, 24 cm i diameter med löstagbar botten.
  2. Blanda vetemjöl, polenta, florsocker, salt och smör skuret i tärningar i en matberedare. Kör till en litet smulig deg. Tryck ut degen i formen, även ca 2 cm upp på kanterna. Grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Fyllning: Vispa ägg, socker, mjöl och citrusskal. Blanda sedan i pressad fruktsaft och grädde. Häll fyllningen i det varma pajskalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Blanda blåbären med florsockret och fördela dem jämnt över kakan. Den ska inte vara helt täckt.
  5. Grädda ca 3 minuter under grill. Låt svalna helt innan den lyfts upp med hjälp av papperet. Skär den i rutor och servera med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.