En frisk och god smak av citrus och blåbär gör denna paj till något extra. Degen har litet knaprighet av polenta, som är ett grovmalet mjöl av majs. Polenta används ofta i mat och bakverk i Italien. Pajen får en mörk, nästan svart, glansig yta och håller sig fint minst 3 dagar i kylen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Pajen kan även göras i en rund form, 24 cm i diameter med löstagbar botten.
- Blanda vetemjöl, polenta, florsocker, salt och smör skuret i tärningar i en matberedare. Kör till en litet smulig deg. Tryck ut degen i formen, även ca 2 cm upp på kanterna. Grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Fyllning:
Vispa ägg, socker, mjöl och citrusskal. Blanda sedan i pressad fruktsaft och grädde. Häll fyllningen i det varma pajskalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
- Sätt ugnen på grill och högsta värme. Blanda blåbären med florsockret och fördela dem jämnt över kakan. Den ska inte vara helt täckt.
- Grädda ca 3 minuter under grill. Låt svalna helt innan den lyfts upp med hjälp av papperet. Skär den i rutor och servera med tillbehören.
Publicerat den
20 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar