Lätt och snabbakad rulltårta med dinkelmjöl.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda dinkelmjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt den svalna lite.
- Stjälp upp kakan på ett lättsockrat och kokosbestrött bakplåtspapper. Pensla det övre papperet med kallt vatten så släpper kakan fint. Lägg papperet löst över kakan medan den svalnar.
- Vispa grädde och florsocker i en bunke till fyllningen. Hyvla eller hacka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt blåbären.
- Bred krämen på kakan och rulla ihop den. Låt den ligga med skarven neråt. Skär upp rulltårtan i lagom stora bitar. Garnera med några extra blåbär vid servering.
Publicerat den
17 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar