Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsrulltårta med vit choklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lätt och snabbakad rulltårta med dinkelmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda dinkelmjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken.
  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt den svalna lite.
  4. Stjälp upp kakan på ett lättsockrat och kokosbestrött bakplåtspapper. Pensla det övre papperet med kallt vatten så släpper kakan fint. Lägg papperet löst över kakan medan den svalnar.
  5. Vispa grädde och florsocker i en bunke till fyllningen. Hyvla eller hacka chokladen och rör ner i grädden. Tillsätt blåbären.
  6. Bred krämen på kakan och rulla ihop den. Låt den ligga med skarven neråt. Skär upp rulltårtan i lagom stora bitar. Garnera med några extra blåbär vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.