Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsvåfflor med vanilj- créme fraiche

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Egentligen används ett speciellt våffeljärn för tjocka belgiska våfflor. Ett stort våffeljärn som rymmer mycket smet och ger tjocka våfflor går också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl, salt, socker och bakpulver och blanda. Vispa ihop ägg, mjölk och smör och lägg i blåbären. Blanda i de siktade ingredienserna och låt sedan vila i kylskåp 15 minuter.
  2. Värm ett våffeljärn, häll i smet och stek våfflorna knapriga och gyllenbruna. Håll de färdiga våfflorna varma.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda créme fraiche, vaniljfrön och socker.
  4. Skeda över de heta våfflorna och häll sirap över. Dekorera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.