Snabblagat och gott till vardags!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form.
- Gör bechamelsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Späd med mjölken efter hand och låt såsen koka ett par minuter. Var försiktig med värmen så att inte smöret bryns eller mjölken bränner fast i botten av kastrullen. Krydda med salt, peppar och gärna lite muskot.
- Rensa bort skadad blast från blomkålshuvudet men låt så mycket som möjligt av det gröna sitta kvar. Skär allt i grova bitar.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs blomkålsbitarna i några minuter. Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut.
Lägg över blomkålen i den ugnsfasta formen och häll över bechamelsåsen. Gratinera i ugnen i ca 25 min.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Hacka persiljan och blanda med baconet. Strö blandningen över blomkålsgratängen och servera.
Publicerat den
21 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar