Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkål med currysting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagat och gott till vardags!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. Gör bechamelsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Späd med mjölken efter hand och låt såsen koka ett par minuter. Var försiktig med värmen så att inte smöret bryns eller mjölken bränner fast i botten av kastrullen. Krydda med salt, peppar och gärna lite muskot.
  3. Rensa bort skadad blast från blomkålshuvudet men låt så mycket som möjligt av det gröna sitta kvar. Skär allt i grova bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs blomkålsbitarna i några minuter. Pudra över curryn och stek ytterligare någon minut. Lägg över blomkålen i den ugnsfasta formen och häll över bechamelsåsen. Gratinera i ugnen i ca 25 min. Strimla baconet och stek det knaprigt. Hacka persiljan och blanda med baconet. Strö blandningen över blomkålsgratängen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.