- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god och värmande soppa som går snabbt att tillaga.
Man kan göra den efter sin egen smak, slät eller grov.
Jag lärde mig göra soppor av min bästa faster Ingrid.
Instruktioner
- Dela blomkålen i mindre bitar.
Skär upp gräslöken i mindre bitar och lägg alltsammans i en stor kastrull och slå på buljongen.
Låt blomkålen koka sig mjuk.
Ta upp blomkålen och gräslöken med en hålslev och mixa det i en matberedare eller mosa det efter egen smak.
Lägg tillbaka allt i buljongen i kastrullen.
Häll ner grädden och salta och peppra efter smak.
Koka upp tills soppan får en krämig konsistens.
Tillsätt en nypa cayennepeppar.
Strö över hackad bladpersilja.
- Krutonger:
Skär bort de skarpa kanterna på brödet.
Skär brödet i cm-stora bitar och rosta i en medelvarm stekpanna tills de fått lite färg och blivit krispiga.
- Vitlöks crème fraiche:
Pressa eller riv fint ner vitlöken i crème fraichen och salta efter smak.
Rör försiktigt i hop men inte för mycket för då blir röran lös.
- Servera soppan med krutongerna och vitlöksröran.
Publicerat den
24 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar