Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blomkålssoppa med krutonger och vitlöks creme fraiche.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och värmande soppa som går snabbt att tillaga. Man kan göra den efter sin egen smak, slät eller grov. Jag lärde mig göra soppor av min bästa faster Ingrid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i mindre bitar. Skär upp gräslöken i mindre bitar och lägg alltsammans i en stor kastrull och slå på buljongen. Låt blomkålen koka sig mjuk. Ta upp blomkålen och gräslöken med en hålslev och mixa det i en matberedare eller mosa det efter egen smak. Lägg tillbaka allt i buljongen i kastrullen. Häll ner grädden och salta och peppra efter smak. Koka upp tills soppan får en krämig konsistens. Tillsätt en nypa cayennepeppar. Strö över hackad bladpersilja.
  2. Krutonger: Skär bort de skarpa kanterna på brödet. Skär brödet i cm-stora bitar och rosta i en medelvarm stekpanna tills de fått lite färg och blivit krispiga.
  3. Vitlöks crème fraiche: Pressa eller riv fint ner vitlöken i crème fraichen och salta efter smak. Rör försiktigt i hop men inte för mycket för då blir röran lös.
  4. Servera soppan med krutongerna och vitlöksröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.